Frequently Asked Questions

Vad är en mattecoach?
En mattecoach i aHead är en student på Linköpings Universitet som har kompetens inom matematik och som leder ett coachpass en gång i veckan för sina gymnasieelever. Cocherna tycker att matematik är väldigt roligt och många coacher pluggar antingen till lärare eller ingenjör.

Hur ser ett typiskt coachpass ut?
Hur coachpasset ser ut kommer ni överens om med er coach. Vad passar er bäst? Räkna gemensamt på tavlan, gör klart era uppgifter tillsammans eller att coachen har genomgångar på tavlan. Kom till passen förberedda och håll en öppen kommunikation med er coach.

Hur mycket kostar det att vara med i aHead?
Ingenting, det är helt gratis.

Vilka kan söka?
Oberoende av vilken gymnasieskola och vilket program du läser så kan du söka dig till oss! Vi hjälper både dig som ligger på A-nivå och dig som kämpar för godkänt.

Vilken tid är coachpassen?
Detta kommer ni överens om med er coach och resterande personer i gruppen. Vi uppmanar starkt att ni bestämmer en fast tid ni ses varje vecka. Coachgrupperna ses en gång per vecka i ungefär två timmar.

Hur många är man i en grupp?
Grupperna brukar bestå av 3-5 elever ibland fler ibland färre.

Vi är ett kompisgäng som gärna vill vara i samma grupp hur göra?
Ni kan intresseanmäla er tillsammans. Ni kan även ange i kommentaren om ni vill vara i samma grupp som person X. Att ni anmäler er tillsammans är ingen garanti att ni hamnar i samma grupp och ofta sätts ni ihop med andra personer.

Vem tar jag kontakt med om det är något som inte funkar?
Ledningsgruppen är ansvarig för allt rörande coachgrupperna. Är det något som inte fungerar så vill vi veta det så snart som möjligt så vi kan lösa det innan det har utvecklats till ett stort problem! Hör gärna av dig till oss via ledningsgruppen@aheadcoachning.se. Det du berättar stannar mellan oss och dig. Det går även bra att skriva direkt till elevansvarig på elevansvarig@aheadcoachning.se eller till vår instagram.

Vad händer om min coach slutar?
Om din coach ska sluta i föreningen så kommer vi försöka ge dig en ny coach så snart som möjligt. Vi kanske har en ledig coach eller en grupp du/ni kan hoppa in i. Det kan vara så att du får vänta till början av nästkommande termin då vi rekryterar nya coacher, men vi gör alltid vårt bästa för att lösa situationen så snabbt vi kan.

Vad får min coach i lön?
Ingenting, våra coacher gör detta helt ideellt.

Hur lång tid tar det från att jag anmält mig till att jag får en coach?
Detta är väldigt olika och beror på när du anmäler dig. Ibland har vi coacher lediga eller en grupp som just du passar i. Isåfall kan det gå på några dagar. Men om vi har många elever i kö och om alla våra coacher redan har en grupp så kan det dröja mer än en termin. Vill du veta mer om hur läget ser ut just nu så får du gärna höra av dig till ledningsgruppen@aheadcoachning.se .