Coacher

Home / Coacher

Varför mattecoach?

Är du intresserad av matte? Har du en vilja att hjälpa andra? Vill du lära dig bli en bättre pedagog? Då ska du söka till aHead, en förening som erbjuder studenter möjligheten att coacha gymnasieelever i matte. Det enda krav vi har är att du ska ha 12 hp godkända matematikkurser på högskolenivå.

Hur fungerar det?

Som mattecoach i aHead får du en grupp på 2-5 gymnasielever som du träffar ungefär en gång i veckan under terminerna. Hur dessa tillfällen går till är upp till er, om du väljer att göra många genomgångar eller mer läxläsning får du som coach bestämma med eleverna.

Mål

Vad föreningen har som mål med att erbjuda dessa möjligheter är att hjälpa eleverna att få en positiv inställning till matematiken, göra den till ett intressant och roligt ämne samt ge en inblick i hur det är att vara student på universitetet. Som coach i aHead blir du medlem i en grupp som arbetar tillsammans mot ett gemensamt mål, att utveckla matematikkunskaperna och i förlängning självförtroendet hos gymnasieelever.

Gemenskap

En viktig punkt i föreningen är den sociala gemenskapen mellan coacherna. Alla coacher bjuds på lunch varannan vecka för att öka gemenskapen samt ge coacher möjligheten dela med sig av erfarenheter och tips om coachning. Det anordnas även sittningar, inspirationskvällar, m.m.

aHead är en förening för dig som tycker om matematik, att hjälpa andra och vill lära dig att bli en bättre mentor. Slutligen, du kommer ha kul medan du gör detta!

Intresserad?

Verkar mattecochning vara något för dig? Fyll i intresseanmälan så kontaktar vi dig!